De auteur aan het woord – Denise L.B.

Liefste lezer, deze maand neem ik u met veel plezier mee naar het nieuwe young adult fantasy debuut boek van auteur Denise L.B. Het komt pas 20 april uit, dus ik heb het zelf nog niet gelezen. Wel word ik al helemaal enthousiast van de cover en de titel van haar boek Schaduw van as. Ik laat nu snel Denise aan het woord. Zij vertelt jullie graag hoe haar eerste boek tot stand is gekomen.

Met mijn Young Adult Fantasy debuut komt op 20 april mijn droom eindelijk uit. Het is geen droom die ik mijn hele leven heb gehad. In mijn jonge jaren had ik een verschrikkelijke hekel aan lezen. Ik kon het niet goed en moest menig avond oefenen met mijn moeder op de bank om mijn leesniveau omhoog te krijgen.
Toen ik rond groep 7 eindelijk de slag te pakken kreeg en tienerromans ontdekte, ging er een wereld voor mij open. Ik merkte dat ik heerlijk kon wegdromen onder het lezen. Sinds ik op mijn dertiende mijn eerste fantasy boek las, ben ik niet meer te stoppen.

Het idee om zelf een boek te schrijven, werd steeds duidelijker waardoor ik op mijn vijftiende een eerste poging deed. Hoewel dit niet tot een publicatie heeft geleid, had ik wel de smaak te pakken met het vertellen van verhalen, hoewel het uitschrijven nog even moest wachten.

Na het krijgen van mijn derde dochter, een jaar na mijn tweede dochter, was ik elke avond te moe om me op een verhaal van een ander te concentreren, dus begon ik aan het schrijven van een eigen boek. Op deze manier kon ik zelf beslissen welke wending het verhaal nam. Toen het verhaal af was, besloot ik de gok te nemen en ik stuurde het manuscript naar verschillende uitgevers.

Dit heeft geleid tot het uitgeven van het boek Schaduw van As. Dankzij de geweldig hulp van de redactie en proeflezers is het uitgegroeid tot een volwaardig boek en mag ik zelfs aankondigen dat deel twee: Verlicht uit Vuur, nog dit jaar zal uitkomen, op 5 oktober.
Met mijn boek hoop ik scholieren net zo enthousiast te krijgen over lezen in het Nederlands als dat ik uiteindelijk ben geworden, door het lezen van Fantasy.

Een ander land. Een onbekende verloofde. Een redder in nood.
Wat als de enige die jou kan redden, jijzelf bent?

Wanneer de half nimf Catharina door haar menselijke vader wordt uitgehuwelijkt aan een wyvern in een ander land, moet ze bij haar tante wonen tot het huwelijk wordt voltrokken. Haar tante blijkt een verbitterde vrouw te zijn die haar uitbuit en mishandelt.

Dan ontmoet Catharina de charmante William, er slaat een vonk over. Haar verloofde, de heer Histon, komt erachter dat William van plan is Catharina uit zijn klauwen te bevrijden, waarna het noodlot toeslaat …

Catharina ontketent een kracht waarvan ze niet wist dat ze die in zich had. Samen met haar dienstmeisje Anne vlucht ze naar Álfheimr, het land van de elfen. Daar wordt ze achtervolgd door vragen: waar komt haar nieuwe kracht vandaan? Wat heeft haar moeder al die tijd voor haar verborgen gehouden?

Terug

Plaats een reactie