De auteur aan het woord – Petra van Engelenburg

Liefste lezers,

Ik ben dol op boeken en ook op de mensen achter deze boeken. In deze blogreeks wil ik de komende tijd auteurs, illustrators, … de kans geven om hier iets te komen vertellen over één of meerdere van hun boeken. Via de reacties krijgen jullie dan de kans om jullie vragen rechtstreeks aan de auteur zelf te stellen. Deze keer geef ik het woord aan Petra van Engelenburg over haar boek “Tien kleine FBI agentjes”.

Zijn we Twin Peaks al vergeten? Nee toch? Die nagelbijtende spanning wanneer Bobby in aantocht was, brr. Ik had er zelfs nachtmerries van. Wat bezielt mij om dan toch om een boek in deze stijl te schrijven? Het leek mij eigenlijk wel leuk om te kijken of ik ook een griezelverhaal kon schrijven.  Verder schrijf ik romans en Ya, maar het leek me wel leuk mijn repertoire uit te breiden met moorden en griezelige gebeurtenissen. 

Het verhaal: Elke berg heeft meerdere zijdes. Aan de ene kant ligt Snoqualmie Valley, waar FBI agent Cooper zijn onderzoek deed. Aan de andere kant van deze berg ligt het plaatsje Isolda Town, vlak bij een Native American reservaat. Isolda town is een voormalig goudmijners plaatsje, nu een stadje waar ze de western traditie hoog houden. Er wordt menig western film gedraaid en er staat een resort voor toeristen, maar ook voor personen die op retraite worden gestuurd.

De FBI agent die de hoofdrol speelt is in dit geval, we zijn toch in Amerika, een Cherokee agente. Haar naam. Deesu’a Silversnake. Deesu’a had een partner die werd vermoord tijdens een actie. Daarna werd Deesu’a een beetje boos en sloeg ze er alla Deadpool op los. Dit werd niet gewaardeerd en dus moet ze op retraite. Samen met negen andere uitgebluste FBI agenten wordt ze naar het resort gestuurd, stuk voor stuk hebben ze de grootste problemen. Het is dan ook geen wonder dat al spoedig de eerste doden vallen. 

Daarnaast gebeuren er bizarre dingen. Lizzy’s konijn wordt gruwelijk vermoord en er doolt een Native American rond die er behoorlijk bloeddorstig uitziet. De Cherokee FBI agente verdomt het om aan de groepssessies mee te doen. Zij en een groepje collega’s gaan ervandoor, aangetrokken door geheimzinnige lichten in een duister woud. Dat is niet verstandig.

Spoedig rijst de bloedmaan en de inwoners weten wat dat betekent. Met tien kleine FBI Agentjes volgen we de gebeurtenissen tijdens de bloedmaan en ik kan je verzekeren. Sluit de luiken, doe je deur op slot en blijf maar liever binnen.  Niet alleen Isolda town is tijdens de bloedmaan levensgevaarlijk! Blijf ook maar liever bij de berg weg. Volgens Native American legendes doolt er dan een demon rond die zich iemand zoekt om samen mee te moorden…

Het boek is te koop via https://www.mijnbestseller.nl/site/?r=userwebsite/index&id=tristanvanengelenburcht/bookdetails/317468

6 reacties

Plaats een reactie