Hoe krijg ik mijn kind aan het lezen? – Zomerchallenge

Zoals jullie ondertussen al wel weten, vind ik het heel erg belangrijk om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om te lezen. Zeker in de zomervakantie is het belangrijk dat kinderen thuis lezen, aangezien ze dan, omdat er geen school is, minder in contact komen met boeken. Om deze reden doe ik ook mee aan het Zomerlezen. Tijdens het promoten hiervan kwam ik in contact met Margit. Zij is één van de dames achter Taalkanjer en ze liet me kennismaken met hun Zomerchallenge. Hieronder vertelt ze jullie er meer over.

Word jij helemaal blij van de mooie boeken die je ziet bij de posts over het Zomerlezen, maar denkt jouw kind: “Leuk, al die boeken, maar lezen in de vakantie? Ikke niet!”

Speciaal voor ouders zoals jij met kinderen als die van jou, die lezen lastig of totaal niet leuk vinden, organiseert Taalkanjer alweer voor de negende keer dit jaar een Zomerchallenge.
Daarin krijgen kinderen allerlei speelse uitdagingen, waar lezen en/of schrijven (toevallig ;-)) voor nodig zijn. Kinderen kunnen zo vooral ervaren hoe fijn en handig het is om te kunnen lezen en schrijven. Dus geen saaie oefenteksten, geen AVI, geen rode pen bij spelfouten, …, maar lezen en schrijven waarvoor het bedoeld is: om iets te weten te komen, om iets te onthouden, om een spelletje te kunnen spelen, en …nog veel meer. Het is ieder jaar weer een feestje!

Als je meedoet, krijg je 10 uitdagingen via de mail (2 per week) met nog een warming-up en een BONUS. Je kunt de uitdagingen doen op een moment en op een plek die jullie uitkomt. Bovendien kan je in een Facebookgroep van andere ouders horen hoe zij het aanpakken en bijvoorbeeld welke leesboeken bij hun kinderen favoriet zijn. Altijd fijn om zo’n steuntje in de rug te voelen. Om je een idee te geven van wat deze Zomerchallenge zo uniek maakt, is er een gratis e-boek beschikbaar. Gebruik het als inspiratie of…. doe dit jaar ook mee :))

Ontdek hoe:

  • Kinderen soms uren met onze ‘uitdagingen’ bezig waren…
  • Ouders ons vertelden dat ze NOOIT gedacht hadden hun kind nog eens vrijwillig met een boek te zien, maar het gebeurde toch…
  • Kinderen soms niet konden wachten op de volgende uitdaging :))

Hier kun je het e-book aanvragen:
http://taalkanjer.nl/zomerdip-overwinnen/

En hoe mooi is het als je kind ergens tijdens de vakantie een van die mooie boeken pakt waarvan jij nu likkebaardend denkt: “O, die past echt bij mijn kind.”

Meedoen aan de Zomerchallenge kost €17 inclusief BTW.

Plaats een reactie