Waar haal ik de mosterd vandaan? – Winkelen

Sinds ik met deze blog bezig ben, kom ik steeds meer interessante bronnen tegen. Boeken, tijdschriften, andere blogs, websites, Facebookgroepen, … via al deze wegen stroomt er informatie naar mijn hoofd en als ik tijd heb ook naar deze blog. In deze reeks deel ik elke week mijn bronnen met jullie. Deze week is de categorie “Winkelen” aan de beurt.

Materiaal nodig?

Voor verschillende werkvormen heb je wel eens materiaal nodig. Materialen zoals papier, scharen, lijm, plakband, … kan ik meestal wel op school vinden. Toch heb ik soms ook andere zaken nodig. De ervaring leert me dat niet alles zomaar overal te vinden is. Via de volgende webshops of websites heb ik al leuke dingen kunnen kopen.

  • Mijn favoriete webshop is momenteel https://www.vbs-hobby.be/. Hier koop ik al mijn materialen om creatief mee bezig te zijn. (Nee, creatief bezig zijn, is niet knutselen.) Vergeleken met een bakstenen hobbywinkel vind ik de prijzen zeer goed meevallen. Let er wel op dat de verzendingstijd kan oplopen tot een week.
  • Op Opitec.be koop ik klein materiaal dat handig is om in de les te gebruiken zoals magneetplakband, sleutelringen, dobbelstenen, … . Daarnaast vind je er ook een ruim assortiment knutselmaterialen en technische materialen. Over de prijzen ben ik best wel tevreden. Wat de verzendingstijd betreft, reken je best op verschillende dagen. Soms is het binnen de 5 dagen geleverd, maar ik heb ook al eens 2 weken moeten wachten.
  • Sport en spel materiaal dat ik niet vind bij Opitec of in de Action koop ik wel eens bij de Banier. https://www.debanier.be/spel/sport-en-spelmateriaal.html
  • https://www.onderwijsmagazijn.nl/ ben ik tijdens mijn zoektochten ook al eens tegengekomen, maar ik heb er zelf nog niets bij gekocht.

Boeken

In de bibliotheek kan je veel boeken terugvinden. Wanneer je echter op zoek bent naar recente literatuur binnen je vakgebied of het laatste nieuwe boek van je lievelingsschrijver, dan is de bibliotheek niet de beste plaats om ze te zoeken. Daarnaast is één van mijn vervelende trekjes dat ik graag boeken koop. Ik heb zo mijn vaste plekjes online om mijn boeken te kopen. Hieronder lijst ik ze even op.

  • Bol.com Ik twijfelde even of ik deze zou opnemen in de lijst, want deze webshop heeft waarschijnlijk al lang geen geheimen meer voor jullie. Bol.com is voor mij dé webshop waar ik boeken (lees: zo’n beetje alles) koop. Van het geld dat zij al aan mij verdiend hebben, had ik voor een heel land bibliotheekabonnementen kunnen kopen. Het gaat gewoon zo makkelijk. Met de Payconic app in je hand ben je de snelste in Bol.comland.
  • Als we Bol.com dan toch op de lijst zetten, dan zullen we ook maar onmiddellijk de Standaard boekhandel vermelden. De verkoper van de winkel in Pelt is heel erg vriendelijk en staat altijd met raad en daad klaar. https://www.standaardboekhandel.be/
  • Een andere site waar ik al handige boeken vond voor de les Nederlands is https://www.davidsfonds.be/.
  • Wie zoekt naar echt goedkope boeken, kan altijd terecht op het Boekenfestijn. Vroeger was dit echt een live beurs waar je uren kon rondlopen. Tegenwoordig vind je ze alleen nog maar online. De prijzen zijn gelukkig nog hetzelfde gebleven. https://www.boekenfestijn.com/
  • In de webshop https://www.boekenvoordeel.be/ vind je ook een uitgebreid assortiment boeken aan scherpe prijzen.
  • Koop je liever een 2de hands boek? Dan kan ik je https://boekenbalie.nl/ aanbevelen. Goedkope prijzen en een snelle verzending, wat wil een mens nog meer? De meeste kinderboeken uit onze kast komen hiervandaan.
  • Hou ook zeker de boekenverkoop van de bibliotheek in de gaten. Om de zoveel tijd ruimt de bib eens goed op en verkoopt ze wat van haar collectie. Voor €1 heb je al een mooi boek.

Ben je op zoek naar nog meer budgettips? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de volgende blog van een collegablogger.

Spellen

Ik ben nog altijd aan het zoeken naar de ideale gelegenheid/het ideale lesonderwerp om een spel te gebruiken in de les. Gezelschapsspelen zijn volgens mij een leuke manier om bepaalde vaardigheden te oefenen. Onze kast hier thuis ligt alvast vol met spelletjes.

  • De place to be als het aankomt op spelletjes is https://www.999games.nl/. Je moet al een heel erge hekel hebben aan spelletjes mocht je hier niets vinden dat je aanspreekt. Ze bieden ook regelmatig een outletsale pakket aan. We hebben dit al enkele malen gekocht. Soms zit er wel iets tussen dat iets minder leuk is, maar meestal zijn de spellen een echt succes.
  • Er is ook een leuk winkeltje in Lommel met een goede service en spaarrekeningvriendelijke prijzen. https://startspeler.com/
  • Sommige bordspelwinkels verkopen ook 2dehands spellen. Neem zeker eens een kijkje bij https://www.spelgezel.be/, https://www.outpost.be/, https://www.the-playground.be/, … Ik heb al gehoord dat de meeste bordspelwinkels 2dehands spellen hebben, maar dat je er best even achter vraagt. Hebben ze er zelf geen, dan geven ze je vaak tips waar je er wel kan vinden.
  • Natuurlijk zijn spelevenementen de plek om goedkopere spellen te vinden. Zo heb je bvb. https://zomerspel.be/ en https://nl.spellenspektakel.be/

Educatief materiaal

Het is heel erg leuk om zelf spellen en materialen te maken als je er tijd voor hebt. Helaas is tijd juist datgene wat mij het meest ontbreekt. Gelukkig is er veel op de markt. Ik heb al verschillende dingetjes gezien die ik graag wil aanschaffen van zodra ik een eigen klas heb. Nu nog hopen dat de directie dan ook akkoord gaat.

Ken jij nog winkeltjes of webshops die je echt moet kennen als leerkracht, ouder, boekenwurm of therapeut? Deel het zeker in de opmerkingen!

Eén reactie

Plaats een reactie