Gelukkige, fijne, zalige, … – Feestboeken!

Liefste lezers,

Het is december! Dit is voor mij de maand met mijn favoriete feestdagen, Sinterklaas en Kerstmis. Zelfs op mijn 35ste denk ik nog steeds aan warmte, gezelligheid, liefde, samenhorigheid als ik over Sinterklaas en Kerst mijmer. Beelden van een warme houtkachel, warme chocomelk, een indrukwekkende Sinterklaas, enkele enge roetveegpieten en de lekkerste, zelfgebakken wafels van mijn oma blijven naar boven komen zodra november zijn laatste tonen zingt.

Voor mij versterken boeken over de feestdagen dit alleen maar. Samen met de kinderen, toen ze nog wat jonger waren, kijken in de vele Sinterklaasboekjes was zo hartverwarmend. Ook nu ze het grote geheim al even weten, blijft december toch een boekenmaand. Al is het maar omdat onze jongens tijdens de feestdagen zoveel boeken krijgen dat ze wel even zoet zijn.

Speciaal maakte ik voor jullie een leeslijst met allemaal boeken over de feestdagen. In de catalogus van de bibliotheek was niet voor elke leeftijd evenveel te vinden, maar ik blijf vasthangen aan de bibliotheek, omdat ik vind dat lezen voor iedereen toegankelijk moet zijn en de prijs van nieuwe boeken verhindert dat wel eens.

Dus lees, lees en lees. Laat de vele verhalen je hart verwarmen en geef deze warmte dan door aan hen die niet de luxe hebben van een veilig dak boven hun hoofd, lekker eten op tafel of een liefdevolle familie om hen heen.

Veel leesplezier en fijne feestdagen toegewenst,

Marijke

Peuters en kleuters

6-10 jaar

10-12 jaar

Young adult

Volwassenen

Makkelijk lezen

Voorleesboeken

Strips

Kookboeken

Poëzie

3 reacties

  1. Mag ik Supersint even aanraden? Prentenboek, en het viel enorm in de smaak bij de groep jongeren met een verstandelijke beperking waar ik mee werk. Ze zaten ademloos te luisteren!

    Verder ben ik erg dol op Geen Stille Nacht, een ontzettend lief prentenboekje over een herberg in Bethlehem, die erg gesteld is op een goede nachtrust. Maar er komen steeds mensen aan de deur die hem storen… 😉

    (Je merkt: ik ben ook dol op Sinterklaas. Kerst vind ik leuk nadat mijn moeder klaar is met werken)

    Like

Plaats een reactie