Niet alleen op ontdekking (2)

Ook in het tweede semester van het vak Nederlands gaan mijn medestudenten net als ik op cultuurontdekking. Wat zij hebben beleefd, kan je hier lezen.

JEF-festival

Maider maakte me erg jaloers door in de Krokusvakantie naar het JEF-festival te gaan. Haar ervaring lees je hier: https://maidersmet.wixsite.com/cultuurgegluur/post/jef-festival-is-meer-dan-alleen-film

Enthousiast na het lezen van haar ervaring had ik nog enkele vragen voor haar:

Dag Maider,

Ik ben ontzettend jaloers op jullie. We waren ook graag naar het JEF-festival geweest. Helaas vond ik geen gaatje meer vrij in de gezinsagenda. Jouw verslag heeft me alleen maar meer enthousiast gemaakt en volgend jaar hou ik hier zeker een plekje voor vrij in mijn agenda.
Ik ben heel benieuwd of jullie de kortfilms daar interessanter, leuker of emotioneler vonden dan de commerciële jeugdfilms van bijvoorbeeld Disney. Ik had het idee dat het soort kortfilms die geselecteerd worden voor het JEF-festival ook meer aanzetten tot dialoog met je kind of met je leerlingen. Wat denk jij hierover?
Groetjes,
Marijke

Haikucafé

Medestudente Evilyn ontdekte in Turnhout een Haikucafé. Haar verslag maakt me zo enthousiast dat ik hier in de omgeving ook eens ga zoeken naar een Haikucafé. Lees er alles over op: https://verbaetenevilyn.wixsite.com/evilyn/post/haikucafé

Hoi Evilyn,

Dit klinkt wel als een bijzondere activiteit. Jouw verslag maakt me enthousiast om ook te gaan. Literatuur en lekkernijen, dat is iets dat ik wel kan smaken. Jammer dat Turnhout zo ver is. Ik ga eens rondneuzen of ik hier in de buurt ook zoiets kan vinden.
Fijn dat je ook wat meer over de haiku zelf verteld. Ik had er al wel van gehoord, maar wat het exact is, wist ik nog niet.

Groetjes,
Marijke

Spelling en social media

Laura deelde met ons een nieuwsartikel over een onderzoek naar de schrijfstijl van jongeren op social media. Dit is uiteraard een onderwerp dat elke (toekomstige) leerkracht Nederlands aanbelangt. https://laurablogt.wixsite.com/cultuurtjes/post/spelling-wie-besteedt-er-nog-aandacht-aan

Dag Laura,

Je schreef dit artikel al wel even geleden, maar ik wou er toch nog op reageren. In mijn omgeving zijn er best veel mensen die geen aandacht besteden aan spelling in mails, Whatsappjes, … . Als ik weet wat ze bedoelen, maak ik er niet zo’n groot punt van. Behalve als mijn zonen dit doen. 🙂 Ik heb het idee dat er onjuiste taalpatronen in de hersenen zullen ontstaan door het veelvuldig gebruik van verkeerd geschreven woorden, waardoor het moeilijker wordt om in formelere situatie wel nog correct te schrijven. Wat denk jij hiervan?

Groetjes,

Marijke

Plaats een reactie